Història

Els començaments

Foto-Constitució de l’Associació

Curs 1993-1994

Els alumnes de les primeres promocions comencen a treballar per muntar una associació que els permetés mantenir el contacte un cop acabada la carrera.

1994

20 d’octubre

La primera promoció es gradua. La iniciativa del grup d’estudiants inquiets ha cristal·litzat en una comissió promotora que treballa lentament en la creació d’una associació d’exalumnes

1995

25 d’abril

Es constitueix l’Associació d’Antics Alumnes. En un acte protocol·lari amb la presència del Rector. El grup de socis fundadors estava format per: Daniel Blanch, Xoan Carles Cuesta, Reyes García, Cristina Ribas, Salvador Sanz, Judith Serra, Vanessa Tomás, Víctor Vera, Eulàlia Puig i Idoia Turró. La seu de l’Associació estava situada a l’àtic de l’edifici del carrer Còrsega que en aquells moments utilitzava la Universitat.

18 d’octubre

L’Associació fa la seva presentació en societat en el marc de l’acte de graduació de la segona promoció.

1996

Maig

Surt el primer número de la revista Nexe . La revista contava amb 12 pàgines i es va distribuir als prop de 100 socis amb que contava l’Associació a més dels estudiants acabats de graduar.

La Marta de Juana (Periodisme 1994) fou la primera coordinadora de la revista.Revista Nexe

Octubre

L’Associació es trasllada, juntament amb altres facultats i dependències universitàries, als nous edificis de l’àrea de Ciutadella.

No obstant es tractarà d’una situació efímera: al cap de sis mesos passa a ocupar un local a l’àrea de la Rambla.

1997

Febrer

Es posa en marxa l’Aula de Teatre amb poc més d’una desena d’associats i associades. El Julio Manrique (Dret 1995) i l’Elena Fortuny (Econòmiques 1995) en van ser els primers professors-coordinadors. El Lluís Fusté (Econòmiques 1995) va fer-se càrrec de l’aula el curs 98-99.

Abril

S’organitza el primer cicle de conferències. El tema central fou la reforma del mercat laboral i es va comptar amb la presència de Joan Coscubiela, Josep Maria Álvarez i José Luís Salido. Posteriorment es va fer un cicle de conferències sobre l’Olivera Catalana, per on van passar els secretaris generals de tots els partits amb representació a la cambra catalana en aquells moments: Josep Lluís Carod-Rovira, Joaquim Nadal, Rafel Ribó, Alberto Fernández Díaz, Pere Esteve i Àngel Colom.

cicle conferencies

Maig

L’Associació assisteix a la primera trobada d’associacions d’antics alumnes d’universitats de tot l’estat, a Madrid. En representació de l’Associació hi assisteixen en Dani Blanch (Empresarials 1994) i la Neus Chas (GAP 1995).

Juliol

Els dies 5 i 6 es va fer la primera representació pública de l’Aula de Teatre: “Amors d’estiu”. La representació es fa a l’Auditori de Jaume I.

1998

Gener

L’Associació fa la primera aportació a la biblioteca de la Universitat. Aquesta aportació, que representa el 10% de les quotes dels nostres associats, es fa cada any i va destinada a contribuir al manteniment i creixement del fons bibliogràfic de la biblioteca de la UPF.

Abril
Es presenta la primera memòria anual en format paper, corresponent a l’any 1997. Es posa en funcionament la pàgina web de l’Associació.

Juny
Primer acte de lliurament de diplomes dels cursos organitzats per l’Associació. Es fa la segona trobada d’associacions d’antics alumnes d’universitats de tot l’estat, aquesta vegada a Barcelona i ens va tocar treballar, ja que juntament amb la UB i la UAB, érem organitzadors.

Juliol
Se celebra l’acte de nomenament de soci honorífic del Sr. Joan Echevarría i Puig, president del Foto-Entrega de diplomes
Consell Social de la UPF durant 7 anys, i una de les persones que més va ajudar en la creació i consolidació de l’Associació.

Octubre
La Reyes, la primera secretària tècnica de l’Associació, va canviar de feina . La Neus Chas va substituir-la fins a finals de 1999

1999

Maig

En Xoan Carles Cuesta (GAP 1994), presenta la seva dimissió per motius personals. La Junta escull a Anna Garcia-Altés (Econòmiques 1994) nova presidenta.

Octubre

La Maria José, la nostra actual secretària tècnica, s’incorpora a l’Associació. L’Associació torna a moure’s cap a Jaume I, on restarà fins la primavera del 2002.

2000

Juny

La Universitat celebra els seus 10 anys. Conjuntament amb l’Associació es va organitzar la I Trobada de Graduats, que va contar amb la presència de més de 700 graduats i graduades de totes les promocions. Durant aquest acte s’estrena “Edip”, a càrrec de l’Aula de Teatre de l’Associació.

Juliol

Aquest és el primer any en el qual es realitzen dues presentacions de l’Aula de Teatre. Les obres que es van presentar foren “Edip” i “Freakcions”.

Setembre

En Xoan Carles Cuesta torna a assumir la presidència de l’Associació en substitució de l’Anna Garcia-Altés, qui per motius professionals deixa Barcelona.

Es posa en marxa el directori d’associats, accessible via Internet.

Tardor

Es formalitzen diversos convenis d’interès per als associats i associades. El conveni amb l’IDEC permet obtenir un descompte sobre el preu dels cursos de posgrau. També es fan convenis amb DiR, UNIPSA-Sanitas, Halcón Viajes i Pangea, entre d’altres

Es crea un equip de futbol-7 masculí.

2001

Gener

S’inicien les Tertúlies mensuals, organitzades per la Bet Solé (Empresarials 95). La primera tertúlia es va realitzar el tercer divendres al ja desaparegut Món Obert.

Març

Es renova la Junta Directiva. Surten reelegits tots els membres de la Junta sortint. S’incorporen nous membres a la Junta.

Es digitalitzen els carnets d’associat, gràcies a un conveni amb Caixa Catalunya.

Maig

L’obra “Edip”, dirigida per Lluís Fusté, guanya el primer premi de teatre universitari al MITEU (mostra internacional de teatre universitari d’Ourense).

Juliol

En el decurs del tradicional acte de lliurament de diplomes es lliuren també els premis corresponents a la I edició dels premis de l’Associació. Moisès Calvet (Econòmiques 94), Thais Buforn (Empresarials 1995), Javier Nicolás (GAP 1996) i Reyes García (GAP 1994) van ser els guardonats.

2002

Juliol

Xavie Cabau agraint el premi rebutEn Xoan Carles Cuesta deixa el càrrec de president a petició pròpia després de dos anys. David Rodríguez (Econòmiques 1995) és escollit nou president.

En el decurs de l’acte de lliurament de diplomes es lliuren els premis de la II edició dels premis de l’Associació. Marc Saus (Periodisme 95) i Xavier Cabau (GAP 1994) van ser els guardonats en aquesta ocasió. S’estrena l’obra Sirocco.

2003

Març

Comença una nova activitat: les sortides a la Filmoteca.

Maig

Se celebra una taula rodona sobre cooperació així com diverses sessions d’aules obertes, en col·laboració amb la Universitat.

Juliol

David Rodríguez, president de l’AAAUPF, inagurant la Setmana del Marqueting 03Se celebra la Setmana del Marqueting 03, on hi participen 30 empreses i compta amb una assistència propera a les 150 persones.

Es representa Wild[e] amb un notable èxit de públic als centres cívics de Cotxeres Borrell i del Guinardó.