Preguntes més freqüents

Un resum dels dubtes més freqüents de l’Associació d’Antics Alumnes de la Universitat Pompeu Fabra.

1.La Universitat té res a veure amb l’Associació?

No. L’Associació és totalment independent de la Universitat. Les relacions entre l’Associació i la Universitat es regulen mitjançant un conveni.

2.Com es financia l’Associació?

Bàsicament a partir de les quotes dels associats. També rebem una subvenció del Consell Social, que va reduint-se en termes proporcionals any rere any. El nostre objectiu a mig termini és l’autofinançament.

3.Quines són les principals despeses de l’Associació?

Bàsicament despeses de personal i de comunicació amb els membres de l’Associació. Aquestes despeses s’aniran fent, en termes proporcionals, cada cop més petites a mesura que el nombre de persones associades augmenti.

4.Qui escull al President/a de l’Associació?

S’escull per via indirecta. Cada quatre anys els membres de l’Associació escullen als representants del seu estudi (a raó de tres per estudi). A continuació, aquests escullen el comitè executiu (i per tant al president/a).

5.Com sé qui forma la Junta i qui representa el meu estudi?

Pots consultar aquesta informació a la pàgina web de l’Associació, concretament accedint a la següent adreça: http://www.upf.es/aaaupf/associacio/junta02.htm

6.Què és una Secció i quines hi ha?

L’Associació d’Antics Alumnes s’organitza per seccions, cadascuna de les quals correspon a un estudi oficial de la UPF. Per apropar-se més a les necessitats de cada col·lectiu d’estudiants, els estatuts permeten que un o més socis d’uns estudis concrets activin la secció dels seus estudis per tal de portar a terme activitats específiques.

Una vegada que la secció s’ha activat oficialment, l’Associació l’ofereix uns recursos concrets i un suport logístic perquè desenvolupi els seus objectius. Actualment, estan constituïdes la secció d’Economia i Direcció d’Empresa , la de Gestió i Administració Pública i la de Dret .

http://www.upf.es/aaaupf/associacio/seccions.htm

7.Quins són els requisits per associar-se?

Has de tenir un títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra.

8.Vaig fer la carrera a un centre adscrit: puc ser membre de l’Associació?

Sí, és possible . Poden ser membres aquelles persones que hagin tingut una vinculació amb la Universitat Pompeu Fabra i els centres adscrits, com l’ESCI, Elisava, la tenen. Tot i això, al teu centre pot existir una associació d’antics alumnes pròpia.

9.Un cop associat, quan de temps trigo a poder fer ús dels serveis que presta?

Depèn. Per segons quin tipus de serveis (avantatges amb terceres institucions) és immediat. En canvi, per a poder utilitzar la Biblioteca o disposar d’adreça de correu electrònic i accés a Internet es triga un parell de setmanes de mitjana, ja que no depèn de nosaltres.

10.Quina és la quota que s’ha d’abonar per formar part de l’Associació?

Amb l’acord que es va signar el passat juliol amb UPFAlumni, l’Associació deixarà de cobrar la quota, perquè UPFAlumni s’encarregui d’aquestes qüestions. Per això hauràs de pertànyer a aquest col · lectiu per obtenir els avantatges que ofereix la Universitat.

11.Si m’apunto a l’octubre, hauré de pagar la quota sencera?

No. Els antics alumnes que no siguin de la darrera promoció que s’associïn a partir del 1 de setembre, abonaràn la meitat de la quota corresponent al any vigent.

12.Quins tràmits he de fer per Associar-me?

Hauries d’omplir una butlleta amb les teves dades. Si has finalitzat els estudis durant el vigent any necessitem també una fotocòpia del resguard del títol o certificat que acrediti que has finalitzat els estudis. La butlleta la pots omplir presencialment al despatx o fer-ho online des d’aquesta pàgina.

13.Cal que passi per l’Oficina per associar-me ? I per recollir el carnet?

No cal que ho facis. Ens pots enviar la documentació per correu electrònic. Si vols agilitzar els tràmits pots fer la inscripció a través d’internet .
En referència al carnet, actualment ja no el proporcionem , l’Associació envia uns certificats que acretitan que ets soci/a de l’Associació juntament amb els passwords que teniu per accedir a les aules d’informàtica de la UPF. En cas que es vulgui passar a recollir-lo pel despatx s’ha de comunicar.

No entenc perquè essent graduat/a hagi d’associar-me per treure llibres de la Biblioteca:

L’ús lliure dels recursos de la Biblioteca és fruït d’un conveni de l’Associació amb la Universitat. Com a contrapartida, el 10% de la teva quota va destinada a la Biblioteca per a l’increment del fons bibliogràfic.

14.Com és que no tenim un descompte amb l’empresa X , si els antics alumnes de la Ramon Llull sí el tenen?

L’obtenció de descomptes i avantatges comercials propis ha estat una política que ja fa uns anys que duem a terme. Recorda però que som imperfectes i que segur que ens hem oblidat de més d’una porta per trucar. En cas que coneguis algun avantatge que no tinguem, fes-nos-el saber.

15.Es poden treure DVDS en préstec de la Biblioteca?

Els DVD es poden treure en préstec, sempre que tinguin la condició de Disponible . Alguns DVD formen part de la Bibliografia Recomanada d’assignatures de Comunicació Audiovisual i llavors estan exclosos de préstec. Els DVD es treuen en préstec en períodes d’un màxim de 5 dies .

16.Com associat puc accedir al Campusglobal?

En principi tindràs accés al campusglobal, com a graduada de la UPF per un període de 3 anys després de finalitzar els teus estudis.

17.Continuaré tenint l’adreça electrònica de quan era estudiant?

L’adreça electrònica de quan eres estudiant, en principi la tindràs activa durant un cert període de temps, però després la desactivaran. No obstant, com a associat disposaràs d’una nova adreça electrònica en el servidor de la UPF.

18.Per què l’Associació no té Borsa de Treball?

L’Associació procura no oferir serveis que se superposin a serveis ja oferts per la Universitat. Actualment la Universitat gestiona, mitjançant l’Oficina d’Inserció Laboral, ofertes i demandes de treball. Si voleu incorporar-vos a la borsa de treball de la UPF podeu fer-ho aquí (http://campusglobal.upf.es/ ). Tot i això, l’Associació gestiona algunes ofertes de treball, en bona mida generades per les empreses on treballen antics alumnes. El butlletí electrònic nexenews és la via amb què es publiciten aquestes ofertes pròpies.

19.Per què només feu cursos en àrees molt concretes (nòmines, estrangeria…)?

El nostre objectiu és oferir cursos de formació continuada per als nostres associats i associades. En alguns casos però ja hi ha opcions alternatives. Preferim concentrar els nostres esforços en oferir cursos complementaris. És per això que els cursos que s’han anat programant han estat molt focalitzat en àrees determinades.

20.Això de la revista com funciona? M’agrada la fotografia. Podria publicar les meves fotos a la revista? I posar un anunci?

Cada trimestre surt una revista. Per preparar el número es convoca una reunió a la que pot assistir tothom que vulgui participar en la confecció de la revista. A la reunió es coordina la feina i es programen els terminis de lliurament. Si tens fotografies o t’agrada la il·lustració passa’t per la reunió i segur que et publicaran les fotos o les vinyetes.
Si el que vols és incloure publicitat, contacta amb la secretaria . Pots consultar les tarifes vigents.

21.He vist que organitzeu premis, en què consisteix això?

Periòdicament, l’Associació convoca uns premis per visibilitzar la tasca de les persones que han realitzat una tasca que entenem que és meritòria. Per això es convoquen els premis a l’emprenedor, el premi al desenvolupament de l’Associació i el premi al millor article a la revista Nexe.

22.Tinc ganes de fer alguna cosa i disposo de temps lliure. Què puc fer?

A l’Associació la major part de la feina és realitzada de manera voluntària. Tenint en compte el volum que ja anem agafant i els nostres objectius, el ventall de coses que es poden fer és molt ampli: des de formar part del consell de redacció de la nostra revista fins a organitzar sortides gastronòmiques i culturals o festes. Només cal temps i ganes. A més, podràs conèixer gent nova i fer noves amistats. Si vol fer-nos arribar alguna proposta o suggeriment, sisplau, utilitza aquest formulari.