Experiències I (BCNMediaLab & AnticsUPF)

El proper 25 de gener del 2012 celebrarem una nova sessió del BCNMediaLab, en col·laboració amb AnticsUPF. Iniciem així una sèrie de trobades dedicades a compartir les experiències de periodistes que han emprès projectes de tot tipus. Creiem que els seus testimonis poden ser de gran valor ara que tants periodistes busquen noves sortides professionals fora dels mitjans. Les hem batejat com ‘Experiències’ per donar veu a aquests pioners que recorren nous camins del periodisme d’avui.

  • Microperiodismos: Per iniciar el cicle hem convidat l’Eva Dominguez, periodista i docent, que ha coordinat l’edició del llibre Microperiodismos: Aventuras periodísticas en internet (UOC), que en breu veurà la llum. Es tracta d’un recull de 13 projectes online creats per periodistes independents. Eva ens explicarà què tenen en comú tots aquests projectes.
  • ViuMolinsderei: Un grup d’estudiants de periodisme es va adonar que hi havia un buit comunicatiu a la seva ciutat. A Molins de Rei no hi havia cap mitjà local a internet. Ja han celebrat el seu primer any de vida i han aconseguit fer-se un buit a la vida de la ciutat. Un dels seus fundadors, David Guerrero, vindrà a explicar-nos com van posar en marxa el projecte i quins plans de futur tenen per al nou mitjà.
  • Ana Oliva: és periodista i escriptora especialitzada en biografies de celebritats. Com ella mateixa explica, tot va començar per casualitat però ja ha publicat dos llibres (Sobre Antonio Banderas i sobre Aitor Zàrate) i treballa ja en un tercer.
  • 365d365e.com: Oriol Rodríguez és un periodista independent que col·labora amb diferents mitjans. Fa un any es va proposar publicar a internet una entrevista al dia a un personatge rellevant, conegut o no, al costat del fotògraf Carles Rodríguez. Gairebé un any després han entrevistat a persones de tots els àmbits i es plantegen quin és el següent pas a donar…

Fitxa

  • Dia: dimecres, 25 de gener del 2012
  • Hora: De 19.30 h a 21.00 h
  • Lloc: Campus de la Comunicació de la UPF, edifici Tànger. Carrer Tànger, 120-144.Sala de Conferències 55.309 (mapa)
  • Entrada lliure. Podeu apuntar-vos-hi omplint aquest formulari: http://bcnmedialab.org/ca/esdeveniments/experiencies-01/

Organitzen

BCNMediaLab i AnticsUPF
bcnmedialab
anticsupf

Col·labora

UPF Alumni

alumniupf