La crisi de l’Euro i el futur de la UE

Dia: 27/11/2014
Hora: 18.30
Lloc: Aula 24.104, Edifici Mercè Rodoreda

Les recents crisis monetàries i del deute a Portugal, Irlanda, Xipre i Espanya han posat en alerta les institucions europees i el futur de l’euro. Qüestions com ara la bretxa sud-nord s’ha incrementat en els darrers anys i s’ha posat de manifest la necessitat de treballar en institucions fortes com les que sí existeixen en el dòlar. Les institucions europees han de fer front, tanmateix, a l’euroescepticisme d’algunes forces polítiques que posen en dubte els beneficis de la moneda comuna i, fins i tot, de la Unió Europea.

En aquest col·loqui s’analitzaran les claus de l’actual escenari i es plantejarà quines són les claus per entendre el futur de l’euro i de les institucions comunitàries post-crisi.

Amb la participació de:

  • ALEIX SARRI, Màster en relacions internacionals per l’IBEI i Assistent de l’eurodiputat Ramon Tremosa. Autor del llibre “La Unió Europea en perill: Com la crisi de l’euro ha qüestionat el futur d’Europa”
  • JOAN PERE PLAZA, professor d’Integració Europea a l’ESCI-UPF

Modera i presenta: JACINT JORDANA, Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la UPF i Director de l’IBEI

[La xerrada és oberta a tota la comunitat universitària, antics alumnes i persones interessades en aquestes qüestions, essent necessària la inscripció prèvia].

http://eventum.upf.edu/event_detail/1591/detail/la-crisi-de-land39;euro-i-el-futur-de-la-ue.html

 Organitzen:

Col·labora:

Author: AnticsUPF

Associació d'Antics Alumnes de la Universitat Pomepu Fabra