BCNMediaLab: Periodisme i Política

   Data: dimecres, 7 de Novembre
   Hora: 19.30 h
   Lloc: Facultat de Comunicació de la UPF, Roc Boronat, 138 – Aula 52.015 (planta baixa)

L’endemà de les eleccions als Estats Units i a les portes de la campanya electoral a Catalunya, BCNMediaLab vol centrar el debat sobre el binomi periodisme i política. La relació entre els que intentem explicar la realitat i aquells que volen influir-hi mai no ha estat fàcil. Conrear aquesta relació de forma que cadascú pugui fer la seva feina -i que qui en surti beneficiada sigui l’audiència- és tot un repte per als professionals dels mitjans de comunicació. Un repte que es complica quan els mitjans, ja siguin públics o privats, mantenen vincles amb els actors polítics que condicionen la tasca del periodista. En qui pensa més el redactor en signar la seva crònica: en l’interès del ciutadà o en les trucades que rebrà dels assessors dels polítics que hi apareixen?

BCN MediaLab vol qüestionar els límits en la relació entre polítics i periodistes, cercant la reflexió en algunes qüestions com la influència dels gabinets de premsa, els blocs electorals, la influència política en els mitjans de comunicació o la militància dels periodistes.

Ho farem amb la participació d’aquests professionals del periodisme i la comunicació política:

 • Pablo Simón Politòleg de vocació i de formació. Es va doctorar en ciències polítiques a la UPF, on actualment és professor i investigador. La seva àrea principal d’especialització són els sistemes electorals, les seves causes i les seves conseqüències: sistemes de partits, dinàmiques de competició electoral, etc. Forma part del grup d’anàlisi sobre política, ciències socials i actualitat Politikon.
 • David Espinós,Consultor de comunicació, soci-fundador de l’agència de comunicació estratègica i màrqueting polític BraveSpinDoctors. Periodista i llicenciat en Humanitats a la UAB i postgrau en anàlisi i màrketing polític (ICPS/UAB). Va ser conseller tècnic d’informació al gabinet de comunicació del Ministeri de Foment entre 2004 i 2006. Després va tornar a Catalunya com a cap de premsa del Departament de la Presidència de la Generalitat (2006) i en el de Política Territorial i Obres Públiques (2007-2010).
 • Pere Martí, Periodista polític, nascut a Gràcia el 1967. Ha treballat al diari Ara des que va obrir fins al juliol passat. Havia estat cap de redacció de la revista El Temps i cap de política a l’Avui. Del 2006 al 2008 fou el cap de comunicació del Departament de Vicepresidència i després va tornar a l’Avui com a cap de cultura. Actualment és comentarista polític a RAC1 i a La Xarxa. També treballa com a consultor de comunicació. .

Modera: Miquel Pellicer, periodista, antropòleg i especialista en xarxes socials.

Per a l’assistència és necessari formalitzar la inscripció de manera gratuïta que trobareu al següent enllaç:

Inscriu-te