Experience.02 (BCNMediaLab & AnticsUPF)

Data: 16 de maig
Hora: 19.30
Lloc: Auditori de la Facultat de Periodisme Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat, 138)

Segons la FAPE, des de l’inici de la crisi, 6000 periodistes han perdut la feina, s’han tancat 57 mitjans i s’han executat 23 EROs. Unes perspectives en principi poc prometedores per al sector, que està vivint una reconversió forçosa, però que alhora estan creant les condicions perquè molts altres periodistes decideixin crear els seus propis projectes i reconfigurar el mercat periodístic. Experiences és un cicle de l’BCNMedialab dedicat a la presentació de projectes
d’emprenedoria en periodisme, amb l’ànim de compartir experiències, impulsar idees i difondre innovació. En aquesta segona edició comptarem amb:

  • Jotdown el politòleg i col · laborador de Jotdown Carles Foguet ens presentarà aquest magazine cultural en línia, que en molt poc temps ha aconseguit un planter de col · laboradors (Enric González, Félix de Azúa, Manuel Jabois, Ramon Besa, entre d’altres d’una larga lista), i entrevistats (Joan Laporta, Juan Luis Cebrián, Stewart Home …) que ho estan convertint en un dels referents del periodisme cultural a Espanya.
  • Gadwoman: el projecte de les periodistes Toñi Herrero Carmen Jané té com a objectiu oferir una visió femenina de la tecnologia, entesa en la seva forma
    més àmplia: internet, mòbils, videojocs, o electrònica de llar.

  • Vía52 és un setmanari digital, amb números temàtics que han abordat qüestions com l’emigració, la sanitat o el món del futbol. Es defineixen com un laboratori de periodisme en experimentació constant, i aposten per un periodisme visual, amb un ús intensiu de fotografies, vídeos i visualitzacions de dades. Andrés Hermosa, un dels fundadors, ens presentarà aquest projecte.
  • Contrast: Sergi Picazo ens parlarà sobre aquest col · lectiu de periodistes especialitzats en la cobertura de conflictes i emergències humanitàries, autors de la sèrie documental Després de la pau, que torna a sis escenaris de conflicte per analitzar el succeït després de la signatura de la pau.

La trobada se celebrarà de nou a l’Auditori de la facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat 138). Inscriu-te omplint aquest formulari.