La Direcció Pública Professional a Catalunya
En els darrers anys, diversos especialistes en matèria de Gestió Pública han considerat la necessitat d’establir un marc normatiu que donés carta de naturalesa a un espai de direcció pública professional ja existent a les organitzacions i empreses públiques, però inadequadament regulat.
Amb ocasió del II Congrés Català de Gestió Pública (2006), organitzat per l’Associació Catalana de Gestio Pública (ACGP), es va qualificar aquesta necessitat d’important i urgent, tant per considerar-se una figura essencial per a un millor rendiment institucional com per ser una palanca dins el sistema per a la reforma de la gestió pública en termes generals. En aquest sentit, com a un primer element dins d’una agenda per a la reforma de la gestió pública catalana, l’ACGP ha desenvolupat una proposta d’“Estatut de la Direcció Pública Professional de Catalunya”.
La proposta, consensuada amb acadèmics,professionals de la gestió pública local i universitària i la societat civil, s’està donant a conèixer als mitjans de comunicació, grups parlamentaris i societat en general.Aquesta activitat té com a objectiu donar a conèixer aquesta proposta i debatre’n sobre els seus efectes en les organitzacions públiques.
Està orientat a acadèmics i experts en matèria de gestió pública així com treballadors públics i estudiants d’estudis afins a aquesta temàtica.
Dia 15 de Maig, a les 18:45
Lloc
Sala de Graus Albert Calsamiglia. Aula 40.035.
Edifici Roger de Llúria. Campus Ciutadella UPF.
Programa
18:45- Benvinguda
19- La proposta d’Estatut de Direcció Pública Professional, a càrrec de Josep Ramon Morera vicepresident de l’Associació Catalana de Gestió Pública (ACGP) i ponent
del grup de treball sobre direcció pública de l’ACGP.
19.15- Com afectaria l’Estatut de Direcció Pública Professional a les organitzacions públiques. A
càrrec de Miquel Salvador, professor del Departament de Ciències
Polítiques i Socials de la UPF.
19.30 Torn obert de paraules.
La sala té una capacitat limitada, es recomana reservar plaça a antics.alumnes@upf.edu
Organitzen: Associació d’Antics d’Alumnes de la UPF (Antics
UPF) i UPF Alumni
Amb la col·laboració de:
Experience.02 (BCNMediaLab & AnticsUPF)
Data: 16 de maig
Hora: 19.30
Lloc: Auditori de la Facultat de Periodisme Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat, 138)
Segons la FAPE, des de l’inici de la crisi, 6000 periodistes han perdut la feina, s’han tancat 57 mitjans i s’han executat 23 EROs. Unes perspectives en principi poc prometedores per al sector, que està vivint una reconversió forçosa, però que alhora estan creant les condicions perquè molts altres periodistes decideixin crear els seus propis projectes i reconfigurar el mercat periodístic. Experiences és un cicle de l’BCNMedialab dedicat a la presentació de projectes
d’emprenedoria en periodisme, amb l’ànim de compartir experiències, impulsar idees i difondre innovació. En aquesta segona edició comptarem amb:
- Jotdown el politòleg i col · laborador de Jotdown Carles Foguetens presentarà aquest magazine cultural en línia, que en molt poc temps ha aconseguit un planter de col · laboradors (Enric González, Félix de Azúa, Manuel Jabois, Ramon Besa, entre d’altres d’una larga lista), i entrevistats (Joan Laporta, Juan Luis Cebrián, Stewart Home …) que ho estan convertint en un dels referents del periodisme cultural a Espanya.
- Gadwoman: el projecte de les periodistes Toñi Herrero Carmen Janété com a objectiu oferir una visió femenina de la tecnologia, entesa en la seva forma
més àmplia: internet, mòbils, videojocs, o electrònica de llar. - Vía52 és un setmanari digital, amb números temàtics que han abordat qüestions com l’emigració, la sanitat o el món del futbol. Es defineixen com un laboratori de periodisme en experimentació constant, i aposten per un periodisme visual, amb un ús intensiu de fotografies, vídeos i visualitzacions de dades. Andrés Hermosa, un dels fundadors, ens presentarà aquest projecte.
- Contrast: Sergi Picazo ens parlarà sobre aquest col · lectiu de periodistes especialitzats en la cobertura de conflictes i emergències humanitàries, autors de la sèrie documental Després de la pau, que torna a sis escenaris de conflicte per analitzar el succeït després de la signatura de la pau.
La trobada se celebrarà de nou a l’Auditori de la facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat 138). Inscriu-te omplint aquest formulari.