Taula rodona: Campanyes electorals i innovació en la comunicació política

2 de maig de 2013- 18.30-20.30 h.

Aula 55.309. Edifici Tànger del campus de la Comunicació UPF

La professionalització de la comunicació política, al món, però especialment als Estats Units, en cada període d’eleccions presidencials, fa que les eines de gestió de campanyes i les idees de comunicació política per a tirar endavant aquestes campanyes canviïn i millorin, segmentant millor els missatges i la manera de fer-los arribar al públic. L’anàlisi de dades i entendre la societat digital esdevenen imprescindibles en la difícil tasca de fer una bona campanya.

La innovació en comunicació política, en general, i l’anàlisi dels casos específics de les eleccions presidencials nordamericanes de 2012 i d’Itàlia al 2013 és el tema central d’aquesta taula rodona, que també debatrà sobre les implicacions que pot tenir per a fenòmens, temàtiques i candidats del nostre entorn més proper.

Presenta i modera:

  • Jaume López– Professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials (UPF), i Consultor als estudis d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya.

Amb la participació de:

  • Xavier Peytibi @xpeytibi. Innovació i idees en comunicació política.

Politòleg. Consultor de Comunicació política a Ideograma, consultoria d’Antoni Gutiérrez-Rubí. Master en societat del coneixement.Ha treballat en estratègia i gestió de campanyes electorals a Catalunya, Espanya i Iberoamèrica. Autor dels blocs e-xaps i XavierPeytibi.com. És coorganitzador de Beers and Politics, un espai de trobada presencial entre aficionats a la comunicació política i de creació de projectes, com la web de discursos o el certamen Promesas electorales.

  • Ana Polo @nanpolo: La campanya americana del 2012.

Politòloga (UPF 2003), assessora política, professora universitària i consultora de comunicació (ESERP) Ha col·laborat com a consultora de comunicació per a organismes internacionals i ha participat activament en les campanyes d’OBAMA tant a Estats Units com a Espanya el 2008 i 2012.

Politòloga i consultora de comunicació política i institucional. Responsable de la comunicació de Dared Radio, tertuliana al programa de televisió Cristina Parodi Live a Itàlia Sòcia fundadora de Roadmap (www.roadmapcom.it), xarxa de professionals de comunicació i màrqueting, on s’ocupa principalment de treballar amb alguns polítics italians amb l’objectiu de millorar la seva estratègia de comunicació (online e offline) i la seva imatge pública.

Previsió de l’acte

18.30 Benvinguda

18.35-19: 20 Presentacions

19:30- 20:30 Debat obert

La inscripció és gratuïta , però es recomana omplir el formulari d’inscripció

Organitzen: Associacio d’Antics Alumnes de la UPF (Antics UPF); UPF Alumni.