Curs: Software estadístic R

L’objectiu del curs és introduir-se i aprofundir en el funcionament del programari estadístic R, familiaritzant-se amb l’entorn i aprenent a treballar amb les dades. Al final del curs els participants hauran de ser capaços de fer anàllisi de dades en R, i hauran obtingut competències per a poder desenvolupar i aplicar per sí mateixos tècniques més avançades i adequades al seu interès. Aquest curs representa una gran oportunitat per adquirir coneixements sobre el software d’anàlisi estadística amb més projecció del moment.

Aquest curs s’adreça especialment a graduats i professionals dels àmbits de les ciències socials (Ciències del Treball, Economia, ADE, Ciències Empresarials, Ciències Polítiques, Criminologia), així com l’àmbit biosanitari (Biologia). Es requereix coneixement estadístic bàsic i preferiblement familiaritat amb programaris estadístics com ara SPSS o STATA, tot i que no és necessari.

Docent del curs:

Xavier Fernández i Marín és investigador d’ESADEgeo (Center for Global Economy and Geopolitics) des de 2012. Ha estat investigador de “Juan de la Cierva” a l’IBEI (Institut Barcelona d’Estudis Internacionals) entre 2009 i 2011. És doctor en ciències polítiques i socials per la UPF (2008), amb una tesi sobre tecnologia i polítiques públiques. També es postgraduat en anàlisi de dades en ciències socials per la Universitat d’Essex. Ha imprtit cursos d’R a l’ICPS i al programa de doctorat de l’IN3 de la UOC. És autor i desenvolupador de ggmcmc, un paquet d’R destinat a la visualització i diagnosi de conergènia de mostres MCMC en inferència Bayesiana.

Organització curs:

El curs tindrà 8 sessions de 2 hores durant un mes, amb 2 sessions a la setmana. Cada sessió estarà dividida entre temps dedicat a explicar les capacitats del programa i temps per a què els estudiants resolguin problemes per sí mateixos, amb la supervisió de l’instructor.

Data: 18, 21, 25 i 28 de febrer i 4, 7, 18 i 21 de març.

Hora: De les 18.30 a les 20.30h

El curs s’impartirà en català.

Lloc: Sala de seminaris 20137, sala 40047C i la sala 40S03

Adreça: Campus Ciutadella (Ramon Trias Fargas, 25-27. 08005 Barcelona), Universitat Pompeu Fabra Com arribar?

Preus de la matrícula:

    – Alumni Premium: 80€

    – Socis de l’Associació d’Antics Alumnes de la UPF. Antics UPF: 120€

    – PAS/PDI: 120€

    – Membres Alumni i estudiants UPF: 140€

    – Resta: 180€

Organitzen: Antics UPF i UPF Alumni

Per a l’assistència és necessari formalitzar la inscripció al web

www.alumni.upf.edu